top of page
28_edited.jpg

Kunstneren

2.jpg

Kunstneren bag udsmykningen er den fransk - Algeriske kunstner Manuel M. Tafat. Han er født den 23 februar 1945 på Rue Sadi Carnot 178, Belcourt, i Algier, 600 meter fra Albert Camus barndomshjem på Rue de Lyon, den yngste i en søskenderække på 10.  I hans ungdom var han aktivist i modstandsbevægelsen og mistede

3 af sine brødre i den Fransk-Algierske borgerkrig.

Som 16 årig blev han udlært dekoratør, hos den

franske kunstner Francois Costa, og færdedes

i den periode i det kunstneriske miljø

omkring det algierske kunstakademi

(Academie de Beaux Arts).  I hans fritid var han bokser

og vandt adskillige mesterskaber for byen.

Tvunget af de politiske uroligheder i Algeriet

flygtede han i 1967 til Frankrig. Gennem Røde Kors

fik han mulighed for at starte på  den tekniske skole,

Plan de Cuques, i Marseille, som stenhugger.

Herefter fortsatte han på malerlinien på teknisk skole,

Chevigny-Saint-Sauveur i Dijon, hvor han afsluttede sin

læretid i Golbey - Epinal, som murerlærling. Det var i den tid han fik sin

tekniske kunnen og dannede sit håndværksmæssige fundament.

I 1970 boede Manuel i Paris, St. Germain des Pres, hvor han boede hos og arbejdede for den russiske eksistentialist, Chez Popoff.

Året efter rejste han til Geneve, hvor han arbejdede i fem år hos den indiske prins L'aga Khan Saddrudin, der var flygtningehøjkommisær for FN. I Geneve lærte han Monica Davidoff, Geneve's cigardronning, at kende, og blev venner med falsk maleren Fernand Legros.

Fra 1976 til 78 var han selvstændig og udførte udmykningsopgaver. I den tid boede han på Paseo Maritimo i Palma de Mallorca,  hvor han bla. var nær ven til Madame Inez Mc Donald, general John Omar Bradleys enke, og hendes famøse hund King Kong. Herefter fulgte en periode hvor han rejste rundt og arbejdede som fotomodel i Barcelona, Milano, Dusseldorf, Stockholm, og kom således til København.

I København mødte han sin danske kone, Ann-Mari Hydes, og fik i 1980 datteren Manuella. Siden har han opholdt i Danmark. Fra 1979 til 1983 arbejdede han i Illums Bolighus som dekorationsmedarbejder i møbelafdelingen og fra 1984 til 1993 for UNICEF i Nordhavnen.

I 1992 startede Manuel på sit livsværk og stiftede foreningen Kunst og Farver. 
Han har undervist i mosaik og farvekomposition både for private elever og AOF, samt udført udsmykningsopgaver i offentlig regi.

I 2006 gik Manuel  bort  efter en operation på Rigshospitalet. Han efterlod Kunst og Farver  til sin datter og foreningen.

Kunstner Manuel Tafat
bottom of page